TERAPIE PRIN MIȘCARE

KINETOTERAPIA

Este terapia prin mișcare activă și naturală ce înglobează metode și mijloace aplicate sistematic urmând reguli clare de exersare, ce are ca principal obiectiv ”restitutio ad integrum” respectând principiul fundamental ”primum non nocere”.

stick bang

Din nefericire te-ai accidentat la schi destul de serios și ai nevoie de un program de recuperare individualizat ca să te pui mai repede ”pe picioare”?

Ai o entorsă de gleznă mai veche pe care nu ai tratat-o și simți că ceva nu e în regulă de fiecare dată când alergi sau faci diverse activități cotidiene?

Te doare spatele de ceva timp și nu știi exact ce se întamplă acolo însă vrei să afli ce ai de făcut ca să scapi de discomfort?

Ai auzit de kinetoterapie de la prieteni sau de la cunoștințe însă nu știi exact despre ce e vorba?

EDUCAȚIE PENTRU SĂNĂTATE

Ce este kinetoterapia?

Este terapia prin mișcare ce înglobează metode și mijloace aplicate sistematic urmând reguli clare de exersare preluate din domeniul activității motrice, respectând biomecanica umană și fiind adaptate fiecarui individ în funcție de capacitatea sa funcțională...

EDUCAȚIE PENTRU SĂNĂTATE

Obiectivele kinetoterapiei

Principalul obiectiv al kinetoterapiei este ”restitutio ad integrum”. Totuși, nu există boală ci există bolnav și tocmai din acest motiv obiectivele tratamentului de recuperare sunt variate însă în principal, kinetoterapia urmărește restabilirea unui aliniament postural corect...

EDUCAȚIE PENTRU SĂNĂTATE

Particularitățile kinetoterapiei

Este naturală deoarece principalul mijloc folosit în recuperare este mișcarea (exercițiul fizic), funcție fundamentală a materiei vii, totodată este activă, deoarece pacientul participă în mod activ, fizic și psihic la propria recuperare...

EDUCAȚIE PENTRU SĂNĂTATE

Principiile kinetoterapiei

PRIMUM NON NOCERE!” - acesta este principiul de bază al kinetoterapiei si este stabilit de Hipocrate, parintele medicinii. Toate celelalte principii sunt subordonate acestuia. Kinetoterapeutul lucrează întotdeauna...

Ce poate fi mai ușor decât unui program de recuperare individualizat și supravegheat în timp real de către un kinetoterapeut, la birou sau direct la tine acasă?

Uite ce îți ofer: în primul rând, TIMP! Gândește-te cât timp vei câștiga evitând aglomerația din oraș.

În al doilea rând scapi de STRES. Nu mai esti nevoit să te grăbești ca să ajungi la o oră anume într-o zonă plină cu oameni grăbiți și nervoși.

În al treilea rând economisești bani pentru că iți vei reduce consumul de carburant...Te-ai gandit vreodată cât de mult carburant se consumă zilnic între orele 07.30 - 10.30 și 16.30 - 19.30 numai în București?

În al patrulea rând, nu mai esti nevoit să ieși în ploaie / ninsoare / caniculă / vânt pentru că ești acasă și ai pe cineva care te ajută și îți corectează execuția în timp real.

Cel mai important este că toată atenție este asupra ta și nu există nici o șansă de a te confrunta cu lipsa de atenție a celui/celei care se ocupă de tine!

Dacă vrei să începi să îți îmbunătățești, postura, aspectul fizic, atitudinea față de exercițiul fizic, starea de spirit sau, pe scurt, calitatea vieții completeză formularul și hai să lucrăm împreună!

Vrei un terapeut personal?

error: Content is protected !!