KINETOPROFILAXIA

Este mai ușor să previi decât să tratezi!

Profilaxia cuprinde toate metodele, mijloacele şi procedeele pe care le poți utiliza în vederea menţinerii stării de sănătate.

Acest ansamblu acționează prin împiedicarea apariţiei îmbolnăvirilor, limitarea extinderii unei boli deja apărute, înlăturarea complicaţiilor şi consecinţelor grave ale bolii respective.

Kinetoprofilaxia este un ansamblul de mișcări și exerciții pe care le poți realiza pentru a îți menține o stare de sănătate cât mai bună prin păstrarea unei statici vertebrale corecte ce va determina în timp dobândirea unei posturi corporale sănătoase. Prin mișcare organismul tau va putea să se refacă mai repede, sa devină mai rezistent și mai puternic în lupta cu stresul cotidian, sedentarismul și aportul crescut de substanțe chimice ce se regăsesc în alimente.

În cazul în care te confrunți deja cu o afecțiune (acută sau cronică) kinetoprofilaxia se aplică cu scopul de a preveni apariția posibilelor complicații și de a îți reduce perioada de recuperare. Particularitatea kinetoprofilaxiei se manifestă prin efectele induse la nivel psiho-somatic atunci când tu execuți o succesiune de mișcări ordonate sub forma exercițiului fizic global, devenind mai bun, mai puternic, mai eficient în acțiuni, pe scurt, mai adaptat la mediul înconjurător.

KINETOPROFILAXIE
Primară

Kinetoprofilaxia primară se adresează persoanelor sănătoase și are scop sanogenetic prevenind decompensările organismului – sindroame de decondiționare și / sau dezadaptare (sedentarism, obezitate etc.).

KINETOPROFILAXIE
Secundară

Kinetoprofilaxia secundară se adresează persoanelor bolnave și are ca scop prevenirea recidivării bolii dar și diminuarea complicațiilor acesteia.

KINETOPROFILAXIE
Refacerea organismului post efort

Refacerea organismului reunește o serie de mijloace naturale sau artificiale, provenite din mediul intern sau extern, care vizează restabilirea capacității de performanță după un antrenament sau după o competiție.

Refacerea se adreseaza unui organism integru din punct de vedere morfo-funcțional, solicitat însa de efortul fizic și este o parte componentă a antrenamentului sportiv.

KINETOPROFILAXIE
Profilaxia accidentărilor în sport

Evitând accidentările se economisesc resurse, cea mai importantă fiind timpul! Orice sportiv știe că o accidentare înseamnă regres din punct de vedere social, profesional și psihologic.

Întreținerea unui nivel constant şi ridicat al sănătății, o bună dispoziţie psihică și o stare optimă pentru antrenament sunt parte integrată a progresului şi a performanţelor scontate.

error: Content is protected !!