NIVEL ÎNCEPĂTOR

ÎNTINDEREA CENTURII SCAPULARE

Fie că stai la birou sau tocmai ai terminat un antrenament de forță la sală, câteva momente de streching te vor ajuta să eliberezi tensiunea acumulată în zona spatelui. Optim pentru cei care petrec mult timp la birou sau la volan, acest program de întindere este ușor de realizat și are efecte imediate.

ZI DE ZI CA SĂ FIM BETON

FACEM STRECHING LA BIROU!

scopul antre
scopul antre
EXERCIȚIUL NR. 1
UMERII SUS!

Din stând, cu picioarele ușor depărtate și brațele pe lângă corp, ridici umerii sus până ajungi aproape de lobul urechii. În punctul cel mai înalt menții poziția.

20 REP (menținere 5 sec)
EXERCIȚIUL NR. 2
PRIVIREA LA STÂNGA ȘI LA DREAPTA

Din stând, cu picioarele ușor depărtate și mâinile pe lângă corp, abdomenul încordat și spatele drept, rotește capul spre stânga apoi spre dreapta. În punctul maxim ded întindere, menține poziția.

20 REP (menținere 5 sec)
EXERCIȚIUL NR. 3
ARCUIREA SPATELUI

Stând cu picioarele ușor depărtate cu palmele așezate pe zona lombară, deasupra feselor. Când găsești poziția de maximă stabilitate lasă capul pe spate și trage de umeri înapoi concomitent cu împingerea zonei lombare spre înainte.

5 REP (menținere 3 sec)
EXERCIȚIUL NR. 4
PALMELE PE TAVAN

Stând cu picioarele ușor depărtate, coatele extinse, palmele spre tavan, deasupra capului cu degetele împletite și privirea la ele. În poziția de maximă stabilitate te ridici pe vârfuri și împingi palmele spre tavan cât poți de mult. Menține abdomenul încordat!

10 REP (menținere 3/5 sec)
EXERCIȚIUL NR. 5
ÎNTINDEREA TRAPEZULUI

Stând, picioarele ușor depărtate și mainile la spate, una o prinde pe cealaltă și o trage în jos. Capul se înclină spre umărul mâinii care trage. În punctul de maximă întindere, menții poziția după care revii la poziția inițială. Lucrează bilateral!

10 REP (menținere 5 sec)

Vrei un terapeut personal?

error: Content is protected !!